Kliniker kigger på patientjournal på hospitalsstuen

    februar 28, 2020

    Lægerne i Region Midtjylland er gode venner med deres it-værktøjer

     

    Et tæt samarbejde mellem klinikere og it-folk i udviklingen af den elektroniske patientjournal, der anvendes på sygehusene i Region Midtjylland, Midt EPJ, har været afgørende for dens succes.

    90 % af de yngre læger i Region Midtjylland er tilfredse med deres elektroniske patientjournal. En artikel fra dbrs.dk fremlægger på baggrund af en snak med læger og it-folk, hvad de mener, er hemmeligheden bag successen med Midt EPJ.

    I 2010 blev systemet implementeret på Regionshospitalet Randers, og siden er systemet udrullet på alle hospitaler i Region Midtjylland. Derfor har Midt EPJ nu fejret 10 års fødselsdag som fælles midtjysk journalsystem.

    Thomas Stadil Pinstrup, kvalitets- og sundheds-it-chef på Regionshospitalet Randers, mener at klinikeres deltagelse i udvikling af systemets funktioner er en væsentlig del af successen med Midt EPJ. Dette er Henrik Vestring, kontorchef i it, Claus Kofoed, it-direktør i Region Midtjylland, og Klaus Roelsgaard, overlæge på medicinsk afdeling i Randers, enige i. 

    Midt EPJ indføres i 2020-2021 i Region Syddanmark og umiddelbart efter i Region Nordjylland.

    Læs hele artiklen på dansk her.