Supportpersonale kontaktsporing fra Columna Flow

    juli 16, 2020

    Systematic bidrager med corona-system til testcentre

     

    It-systemet, der bidrager til at give sundhedsmyndighederne overblik over testcentrenes kapacitet, tog kun Systematic tre uger at få op at køre.

    På kun tre uger har Systematic udviklet et system, som giver overblik over kapaciteten på landets 20 corona-testcentre, der hører under Testcenter Danmark. Systemet kan staten frit anvende uden beregning.  

    I bekæmpelse af coronavirus er det vigtigt at være på forkant med smitteudviklingen. For at imødekomme behovet for øgning af testkapaciteten tilbød Systematic de danske myndigheder, at skræddersy en løsning, der holder styr på tests og bookinger i Testcenter Danmarks testtelte.

    Digitaliseringschef Nanna Skovgaard fra Sundheds- og Ældreministeriet udtaler, at der er et behov for at kunne styre kapaciteten, samt at sundhedspersonalets tid skal bruges på test af borgerene og ikke på såkaldte ”tunge, bureaukratiske indrapporteringsregimer”.

    Systemet, Columna Flow Capacity Management, er en tilpasning af det brugervenlige og fleksible it-system, der allerede anvendes på en del hospitaler i en mere avanceret udgave. Den tilpassede udgave af systemet er konfigureret til at modtage data fra testcentrenes bookingsystem, hvilket giver sundhedsmyndighederne overblik over kapaciteten på testcentrene.

    Løsningen er udviklet og implementeret uden beregning, dog dækker Sundheds- og Ældreministeriet Systematics omkostninger til driften, hvilket udgør ca. 7.500 kr./mdr.

    Hele artiklen kan læses på dansk her.