nurse working on tablet in front of hospital screens
  • Explore

marts 8, 2022

Hospitaler med Systematics software er blandt verdens førende

Ni hospitaler, der bruger Systematics software, er placeret i toppen blandt verdens bedste hospitaler, der bruger digitale løsninger til at optimere daglige opgaver og forbedre patientbehandlingen.

Det amerikanske nyhedsmagasin "Newsweek" har udgivet dette års liste over verdens bedste hospitaler i 2022 i samarbejde med dataanalysefirmaet Statista Inc.

De seneste to år har hospitalerne stået i frontlinjen for at bekæmpe Corona pandemien, og de har været tvunget til hurtigt at tilpasse sig nye udfordringer og improvisere undervejs. De hospitaler, der har håndteret pandemien bedst, er dem, der har lært at arbejde hurtigere ved at kommunikere bedre og nedbryde interne siloer.

Det er præcis, hvad Karolinska Universitetssjukhuset, Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet København har gjort. Fælles for disse hospitaler – der er placeret som nummer 8, 19 og 26 på listen – er, at de bruger Systematics software til deres daglige planlægning og drift. I alt ligger ni hospitaler, der benytter Systematics løsninger, i top 150 over verdens bedste hospitaler.

Innovation centreret omkring patientpleje

Det, der adskiller de førende hospitaler, er deres evne til hele tiden at innovere og samtidig holde fokus på det vigtigste: at forbedre patientplejen. Nøglen til at bevare et hospitals topstatus og fremskridt under en global pandemi, er at drive innovation kontinuerligt. På Aarhus Universitetshospital, der er rangeret som nr. 19 på listen, gør den omfattende brug af data det muligt at give patienterne en følelse af at være forventet og velkommen.

"Når en patient kommer ind til behandling hos os, uanset om det er planlagt eller akut, kan sundhedspersonalet nemt finde journalen frem og se både sygdomshistorik, tidligere behandlingsforløb og andre relevante oplysninger. Det betyder, at vores patienter føler sig ventede og velkomne, og det er vigtigt for et godt, sikkert og trygt behandlingsforløb," forklarer Jørgen Schøler Kristensen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

COVID-19-pandemien har også bevist, hvordan data kan spare ressourcer i de daglige hospitalsoperationer.

"Med velfungerende it-systemer kan vi bedre håndtere krisesituationer som Covid-19. Vi har med stor fordel for både patienter og personale udnyttet digitale logistiksystemer til at styre patientflowet. Ikke alene på ét hospital, men også på tværs af hospitalerne i regionen med overblik i realtid. Vi har set fordelene i, at vi kan lave hurtige ændringer i it-systemerne, så de understøtter de ændrede vilkår i en krisesituation," forklarer Jørgen Schøler Kristensen.

Databaseret sammenligning over hele verden

2022-listen repræsenterer data fra i alt over 2.200 hospitaler i 27 lande. Målet med undersøgelsen er at give en databaseret sammenligning af hospitalets omdømme og resultater på tværs af alle lande.

Rangordning af hospitaler, der bruger Systematics løsninger:

  • Nr. 8: Karolinska Universitetssjukhuset, Sverige
  • Nr. 19: Aarhus Universitetshospital, Danmark
  • Nr. 26: Rigshospitalet København, Danmark
  • Nr. 31: Oslo Universitetssykehus, Norge
  • Nr. 44: UMC Utrecht, Holland
  • Nr. 65: Tampere University Hospital, Finland
  • Nr. 95: Odense Universitetshospital, Danmark
  • Nr. 110: Aalborg Universitetshospital, Danmark
  • Nr. 131: Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sverige